Beszámoló: I. Dél- Hevesi Duatlon

Az I. Dél- Hevesi Duatlont a Magyar Málta Szeretetszolgálat Befogadás Nonprofit Kft, a TÁMOP-6.1.2/LHH/11-A-2012-0020 „Legnagyobb kincs –Egészségfejlesztési program a Hevesi kistérségben” című projekt keretein belül szerveztük, 2014. június 06-án, Boconádon.

A programot hosszas előkészítés előzte meg. 2014 februárjában rajzpályázatot írtunk ki, melyre a projektbe bevont települések 14 általános iskolájában hirdettünk meg. A pályamunkák beérkezési határideje: 2014. március 28 volt. A feladat a duatlon logójának és jelmondatának megtervezése volt. A beérkezett 146 pályamunkát a MKE festő szak - Révész László László osztály értékelte. Az eredményhirdetést 2014. április 7-én , az Egészség Világnapján tartottuk Boconádon. Az első helyezett pályamunkát Zagyva Norbert 11 éves tanuló készítette Pélyen.

Az I. Dél- Hevesi Duatlon elődöntőjét a 2014. 05. 26- 06. 01-i héten minden településen lebonyolítottunk egy Tömegsportnap keretében. A verseny 6 korcsoportban, fiú, lány illetve nő, férfi kategóriákban zajlott.

Minden településen a legeredményesebb versenyző nyerte el a jogot a döntőn való részvételre, melynek megrendezésére 2014, június 6-án került sor Boconádon. A mintegy 70 versenyző részvételével zajló rendezvény fővédnöke: Kis István, Boconád polgármestere volt. A verseny szabályos levezetését Kovács Gyula a Hevesi Sport Egyesület elnöke vállalta. A Magyar Ápolási Egyesület gyöngyösi szervezetének tagjai biztosították az elsősegélynyújtást a helyszínen.

A versenyzésre várakozóknak kézműves foglakozással, légvárral biztosítottunk hasznos időtöltést.

A verseny győztesei érmet és emléklapot kaptak a közösen eltöltött idő élménye mellé. A győztesek mellett a legidősebb és legfiatalabb indulót is megjutalmaztuk egy győzelmi trófeával. Itt jegyezném meg, hogy a legidősebb induló megnyerte a korcsoportjában a versenyt. Volt olyan család, ahol az unoka és a dédnagymama is startvonalhoz állt.

I. Dél- Hevesi Duatlon díjazottak

Legidősebb versenyző: Juhász Nándorné Boconád, 1938. 02. 02- én született

Legfiatalabb versenyző: Kovács Boglárka Boconád, 2008. 06. 07-én született

Senior, szép korúak

I. Juhász Nándorné, Boconád

II. Káli Béláné, Boconád

III. Korcsog Dezsőné, Boconád

Óvodás lány

I. Horváth Ramóna, Erk

II. Tóth Diána, Tarnabod

III. Kovács Boglárka, Boconád

Óvodás fiú

I. Bakó Balázs, Boconád

II. Burai Róbert, Erk

III. Bódis Marcell, Boconád

Alsós lány

I. Kovács Diána, Boconád

II. Németh Teréz,Tiszanána

III. Pálosi Virág, Tarnaszentmiklós

Alsós fiú

I. Váradi Bálint, Kömlő

II. Suki Renátó, Tarnazsadány

III. Nagy Krisztofer, Tarnaszentmiklós

Felsős lány

I. Magyar Mónika, Boconád

II. Horváth Viktória, Kömlő

III. Gönczi Lívia, Kisköre

Felsős fiú

I. Kállai Máté, Kömlő

II. Nagy László, Tarnabod

III. Tóth Máté, Boconád

Ifi lány

I. Besenyei Loretta, Boconád

II. Lukács Vivien, Boconád

III. Evellei Patrícia, Tarnabod

Ifi fiú

I. Kató Balázs, Boconád

II. Suha Ádám, Tarnabod

III. Kökény László, Tarnazsadány

Senior nő

I. Góczáné Tari Éva, Erk

Reméljük hagyományt teremtettünk ezzel a kezdeményezéssel, mely az óvodástól a nyugdíjasig minden korcsoportot megszólított, megmozgatott.