Beszámoló: I. Dél- Hevesi Duatlon

Az I. Dél- Hevesi Duatlont a Magyar Málta Szeretetszolgálat Befogadás Nonprofit Kft, a TÁMOP-6.1.2/LHH/11-A-2012-0020 „Legnagyobb kincs –Egészségfejlesztési program a Hevesi kistérségben” című projekt keretein belül szerveztük, 2014. június 06-án, Boconádon.

A programot hosszas előkészítés előzte meg. 2014 februárjában rajzpályázatot írtunk ki, melyre a projektbe bevont települések 14 általános iskolájában hirdettünk meg. A pályamunkák beérkezési határideje: 2014. március 28 volt. A feladat a duatlon logójának és jelmondatának megtervezése volt. A beérkezett 146 pályamunkát a MKE festő szak - Révész László László osztály értékelte. Az eredményhirdetést 2014. április 7-én , az Egészség Világnapján tartottuk Boconádon. Az első helyezett pályamunkát Zagyva Norbert 11 éves tanuló készítette Pélyen.

Az I. Dél- Hevesi Duatlon elődöntőjét a 2014. 05. 26- 06. 01-i héten minden településen lebonyolítottunk egy Tömegsportnap keretében. A verseny 6 korcsoportban, fiú, lány illetve nő, férfi kategóriákban zajlott.

Minden településen a legeredményesebb versenyző nyerte el a jogot a döntőn való részvételre, melynek megrendezésére 2014, június 6-án került sor Boconádon. A mintegy 70 versenyző részvételével zajló rendezvény fővédnöke: Kis István, Boconád polgármestere volt. A verseny szabályos levezetését Kovács Gyula a Hevesi Sport Egyesület elnöke vállalta. A Magyar Ápolási Egyesület gyöngyösi szervezetének tagjai biztosították az elsősegélynyújtást a helyszínen.

A versenyzésre várakozóknak kézműves foglakozással, légvárral biztosítottunk hasznos időtöltést.

A verseny győztesei érmet és emléklapot kaptak a közösen eltöltött idő élménye mellé. A győztesek mellett a legidősebb és legfiatalabb indulót is megjutalmaztuk egy győzelmi trófeával. Itt jegyezném meg, hogy a legidősebb induló megnyerte a korcsoportjában a versenyt. Volt olyan család, ahol az unoka és a dédnagymama is startvonalhoz állt.

I. Dél- Hevesi Duatlon díjazottak

III. Kökény László, Tarnazsadány

Senior nő

I. Góczáné Tari Éva, Erk

Reméljük hagyományt teremtettünk ezzel a kezdeményezéssel, mely az óvodástól a nyugdíjasig minden korcsoportot megszólított, megmozgatott.