Dél- Hevesi Labdarúgótorna - Beszámoló

Tarna-menti elődöntő

Legnagyobb kincs - Egészségfejlesztési program a hevesi kistérségben projekt vezetése 16 település labdarúgói számára hirdetett meg kispályás labdarúgókupát. Július utolsó napján az erdőtelki, erki, tarnabodi és tarnazsadányi klubjaink sportolói vállalták a megméretést, ahol további települések, Boconád és Tarnaméra focistáival küzdhettek meg a továbbjutásért. Sajnos Tarnaörs és Zaránk visszalépett a tornától, de így is izgalmas mérkőzéseket vívtak a 16 év fölötti sportolók.

A nagy meleg ellenére, sem az iramra, sem a színvonalra nem lehetett panasz. Ásványvíz mellett almát, müzli szeletet és szendvicset kaptak a labdarúgók. Emellett a játék hevében négy labdát is elfogyasztottak a csapatok, ami példa nélküli.

A Tarna-menti csoportból az első három helyezett juthatott tovább az augusztus 10.-ei megméretésre, amelyre Boconádon kerül sor.

Végül a következő végeredmény alakult ki:

I. hely Tarnazsadány
II. hely Tarnaméra
III. hely Erk

IV. hely Tarnabod
V. hely Erdőtelek
VI. hely Boconád

A következő megméretésen - a Tisza-menti csoportban augusztus 7.-én - Átányban a helyi labdarúgó klubunk mellett a kömlői sportolóink is részt vesznek, illetve indulnak még Kisköre, Tiszanána, Tenk, Hevesvezekény, Tarnaszentmiklós és Pély települések csapatai. A torna következő csoportmérkőzéseiről is beszámolunk Facebook oldalunkon.

Tisza-menti elődöntő

Rekkenő hőség fogadta a Tisza-menti csapatokat augusztus 7.-én Átányban megrendezett csoportmérkőzésen. A helyi labdarúgó klubunkon kívül, eljöttek még programunkból a kömlői focisták. A többi településekről Kisköre, Tiszanána és Hevesvezekény sportolói fogadták el meghívásunkat.
A Hanyi-menti általános iskola adott helyet a rendezvénynek, ahol kora reggel még takarították és festették a pályát, ám a megnyitóra minden rendben volt.

A forróság ellenére küzdelmes mérkőzéseket vívtak a csapatok. A nagy meleg miatt nagyobb szüneteket tartottunk és több frissítőt kaptak a labdarúgók. Folyamatos volt az ásványvíz, gyümölcs ellátás és müzlis szelettel is próbáltuk a szénhidrátveszteséget pótolni.

Végül kialakult, a sorrend is:

I. helyezett Átány
II. helyezett Hevesvezekény
III. helyezett Kömlő

IV. helyezett Tiszanána
V. helyezett Kisköre

Az első három helyezett csapat jutott tovább a végső megméretésre, amely a hónap végén várható.

Dél-Hevesi Labdarúgókupa döntő

A döntő idejét és helyszínét technikai okok miatt meg kellett változtatni, így a tervezett augusztus 10-i, Boconádi helyszín helyett, augusztus 25- én Hevesvezekényen csaptak össze a döntőbe jutott csapatok.
Eljött a várva várt nap. Augusztus 25.-én Hevesvezekény adott otthont a Dél-Hevesi Labdarúgókupa végső sorozatának. Itt mérhették össze felkészültségüket a Tarna- és Tisza-menti labdarúgócsapatok.
Vasárnap reggel a két különjárattal megérkeztek a résztvevők Hevesvezekényre, majd a megnyitót követően megkezdődtek az összecsapások. Izgalmas, többnyire szoros, máskor nagyobb gólarányt is magába foglaló meccseket vívtak a játékosok. A két pályán zajló küzdelmeket Csáki József és Csintalan Imre játékvezetők dirigálták, szerencsére kirívó szabálytalanságok nélkül.

Körmérkőzéseken alakult ki a végső sorrend:

I. helyezett Hevesvezekény
II. helyezett Tarnazsadány
III. helyezett Kömlő

IV. helyezett Átány
V. helyezett Tarnaméra
VI. helyezett Erk csapata lett.

A Torna Gólkirálya címet ezúttal a helyi csapat csatára Ádám Péter érdemelte ki 13 találatával, míg a Legjobb Kapus elismerést a házigazdák hálóőre Szabó Szilárd tudhatta magáénak, akinek egyetlen gólt tudtak lőni ellenfelei. A kimagasló teljesítményekért járó trófeákat Hevesvezekény polgármesterétől - Fenyves Lászlótól - vehették át az érintettek.