Életmód Tábor, Keszthely 2014. 06. 23- 29.

A tábor előkésztésére idén is nagy gondot fordítottunk. Még 2014 elején jeleztük a projekt 6 kiemelt településének általános iskoláinak, hogy ez évben is lehetőség nyílik arra, hogy településenként 5 gyereket megjutalmazzanak a nyaralási lehetőséggel.
Az előkészületeket is nagyon élveztük a kollégákkal. Mi már az utazás előtt lázban égtünk, hiszen ki kellett találnunk, hogy mit fogunk játszani, össze kellett állítanunk a heti étrendet, a programtervet és fel kellett készülnünk a váratlan eseményekre is, mint például az esős napok. Az indulás előtt pár nappal minden településre ellátogattunk, hogy megismerkedjünk az utazó gyerekekkel és a szüleik is láthassák, kikre bízzák a gyerekeiket egy hétre. Ekkor begyűjtöttük az összes igazolást, nyilatkozatot, amire szükség lehetett a táborozás kapcsán. Mi táborvezetők egy nappal korábban érkeztünk, hogy meg tudjuk építeni a pályákat a csapatépítő és ismerkedős, névtanulós játékokhoz az érkező gyerekeknek.

Idén egy felejthetetlen hetet tölthetett el a Hevesi Kistérség 6 településéről: Boconád, Erdőtelek, Erk, Kisköre, Tarnabod, Tarnazsadány, összesen 30 gyerek a festői szépségű Keszthelyen, a TÁMOP-6.1.2/LHH/11-A-2012-0020 számú „Legnagyobb kincs –Egészségfejlesztési program a Hevesi kistérségben” című projekt szervezésében. A települések általános iskolái választották ki azt az 5-5 gyereket, akik részt vehettek az életmódtáborban. A résztvevők közül sokan először voltak a Balatonon. Két esős napot leszámítva minden nap kint voltunk a Balaton parton, homokvárat építettünk, vízi bombával játszottunk.

Az ott töltött egy hét alatt ellátogattunk Balatonedericsre az Afrika múzeumba, jártunk a gyenesdiási kalandparkban, a keszthelyi Marcipán Múzeumban, sétáltunk a Festetics Kastély parkjában. A gyerekeknek számos vetélkedő feladatot találtunk ki, mint például: életmód totó, szókereső, sorversenyek, nemzetiségek estje. A zumba elmaradhatatlan része volt minden egyes napnak. Az erdőtelki kísérő oktatta a lányoknak a zumbát, amit nagyon élveztek, a tábor vége felé pedig már az erki lányok is táncot oktattak. Szerdai napon a Romano Glasso Folklór Együttes látogatott meg bennünket, zenéltek, táncházat tartottak kis csapatunknak.

Az élményeink fotókban.