Életmódtábor Balatonszárszón

2013. 08. 13-19 ig, 5 település, 30 gyermeke töltött egy felejthetetlen hetet Balatonszárszón, a TÁMOP-6.1.2/LHH/11-A-2012-0020 „Legnagyobb kincs –Egészségfejlesztési program a Hevesi kistérségben” projekt szervezésében.

Boconád, Erdőtelek, Erk, Kisköre és Tarnabod felső tagozatos diákjai közül a helyi iskolák választották ki az arra érdemes 6-6 tanulót, akik részt vettek az egészséges életmóddal, táplálkozással, sporttal, környezetvédelemmel kapcsolatos gazdag, színes programon. A résztvevők közül sokan először látták a „magyar tengert”, a táborban töltött idő alatt barátkoztak meg a vízzel és sajátították el az úszás alapjait.
A Balatonnál töltött héten meglátogattuk a József Attila Emlékmúzeumot, de voltunk a Zamárdi Kalandparkban is, ahol mint Tarzan gyermekei csimpaszkodtak, csúsztak- másztak a köteleken a gyerekek, leküzdve félelmüket, korlátaikat.

A színes programok közül csak néhányat említenék: életmód totó, szókereső, sorversenyek, nemzetiségek estje, vízi aerobik- amire azért vagyunk nagyon büszkék, mert három táborozó lány vállalkozott a program levezetésére a strandon. A nyaralás alatt kollégáink is gazdagították a programot, egy napot töltöttek velünk a sellyei kistérségben munkálkodó Mozgó Játszóteres kollégák. Vasárnap pedig a Romano Glasso Folklór Együttes adott műsort, majd a nap végén táncházat tartott lelkes csapatunknak.
Hazainduláskor könnyes búcsút vettünk egymástól, de abban biztosak vagyunk, hogy a közösségi oldalak lehetőségét kihasználva nem szakadnak meg a táborban köttetett kapcsolatok, barátságok.